Exkluzivní albánský olivový olej
Dlouho jsme hledali nejlepší olivový olej a našli jsme Musai BIO extra panenský. Tenhle organický olivový olej špičkové kvality na jednom místě sbírá, lisuje a stáčí rodinná farma Musai. Kromě oliv od roku 2013 nonstop sbírá i zlaté medaile v soutěžích oliváčů po celém světě.
BIO olivový olej bez chemie
Olivovníky rodiny Musa rostou na kopcích poblíž Jaderského moře. Slunce na ně svítí 300 dní v roce, a to už 100 až 2000 let. Právě takhle staré stromy produkují ty nejlepší olivy. Tyhle jsou navíc unikátní albánské odrůdy Kalinjot, kterou jinde na světě nenajdete. Na farmě je sklízejí ručně a do dvou hodin od sklizně už zpracovávají. Tato rychlost je naprosto unikátní, maximální kvalitu výsledného olivového oleje zajišťuje i top vybavení a důsledné hlídání teploty během celého procesu i skladování. A že se tu bavíme skutečně o nadstandardní kvalitě – norma nařizuje pro zpracování extra virgin olivového oleje maximální teplotu 27 °C, BIO Musai olivový olej ale nepřesahuje 24 °C.
Podívejte se na video z farmy Musai: jak se vyrábí medailemi ověnčený BIO oliváč
Jak poznat kvalitní olivový olej?
Neřešte barvu, u olivového oleje je nejdůležitější obsah polyfenolů. Zjednodušeně řečeno jde o látky, kterými se olivy chrání proti negativním okolním vlivům. Nejvyšší podíl těchto přírodních antioxidantů mají samozřejmě olivy, které jsou pěstovány bez pesticidů a další chemie, protože se prostě musí chránit samy. BIO Musai olivový olej je 100 % bez chemie, což dokládá každoročně obnovovaný švýcarský certifikát. Na 1 kg tohoto oliváče připadá 650–700 mg polyfenolů, přičemž prémiové oleje obvykle mívají do 500 mg/kg. U levných olivových olejů ze supermarketu tento údaj ani nenajdete.
Více čtěte na blogu: https://www.livealbania.cz/a/jak-poznat-skutecne-kvalitni-olivovy-olej
Jak má chutnat správný olivový olej?
Kvalitní oliváč poznáte podle tří vlastností – vůně, hořkost a pikantnost. Olivový olej by vám měl vonět, BIO Musai olivový olej voní jako čerstvě posečená tráva. Když se napijete, v ústech pocítíte lehkou hořkost a po spolknutí vás v krku zapálí. Pokud po spolknutí zakašlete, je to dobré znamení silného oleje. A přesně takový je BIO Musai olivový olej.